مجله تکنوزوم

بررسی گوشی هوآوی میت 50 پرو

بررسی گوشی هوآوی میت 50 پرو
میت 50 پرو جدیدترین گوشی پرچم‌دار هوآوی است که با دوربین پیشرفته و عکس‌های بسیار باکیفیت شهرت پیدا کرده است. گوشی‌های هوشمند سری میت هوآوی همواره با به کار گیری جدیدترین فناوری‌ها طراحی و ساخته می‌شوند و پیشرفته‌ترین ویژ‌گی‌ها را به نمایش می‌گذارند؛ قطعا میت 50 پرو نیز از این قاعده مستثنی نیست. ویژگی اصلی این گوشی دوربین XMAGE فوق‌العاده‌ی 50 مگاپیکسلی با دیافراگم فیزیکی قابل تنظیم در 10 سایز متفاوت است. در ادامه این گوشی را از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌دهیم:
طراحی
از نظر ظاهر و حس لمس، هوآوی میت 50 پرو یک گوشی هوشمند فوق‌العاده محسوب می‌شود. این گوشی دارای ویژگی‌های متمایزی چون شیشه‌ی خمیده روی صفحه نمایش 6.74 اینچی و محفظه دایره‌ای “Space Ring” روی دوربین‌های عقب است. همچنین یک بریدگی باریک (Notch) در بالای صفحه نمایش برای دوربین جلو جانمایی شده است که هیچ مشکلی در عملکرد و زیبایی آن ایجاد نمی‌کند. این گوشی در سه رنگ مشکی، نقره‌ای و نارنجی تولید شده که در مدل نارنجی آن علاوه بر پشتی چرم گیاهی چشم‌گیر، از شیشه بادوام Kunlun برای محافظت از صفحه نمایش استفاده شده است.
حلقه فضایی دوربین‌ها در پشت گوشی یک دایره برجسته مرکزی بزرگ است که شامل چهار دوربین عقب، سه دوربین اصلی به علاوه یک سیستم فوکوس خودکار لیزری است. این حلقه چند میلی‌متری بیرون‌زدگی دارد، اما موقعیت مرکزی آن در پشت گوشی باعث شده است که گوشی روی سطح صاف پایداری خوبی داشته باشد. یک قاب محافظ شفاف هم در جعبه محصول قرار دارد که به خوبی از قسمت پشتی گوشی محافظت می‌کند.

دکمه پاور و تنظیم صدا در میت 50 پرو در لبه سمت راست تعبیه شده‌اند و لبه سمت چپ آزاد است. لبه بالایی یک سنسور مادون قرمز و یک میکروفون دارد، در حالی که لبه پایینی دارای یک اسلات سیم کارت یا حافظه نانو، یک پورت USB تایپ C و یک بلندگو است. شما می‌توانید قفل میت 50 پرو را با استفاده از تشخیص چهره یا اثرانگشت باز کنید: در حالی که دوربین جلو یک دوربین تشخیص عمق سه‌بعدی برای تشخیص چهره دارد، حسگر اثرانگشت هم روی صفحه نمایش بسیار قوی و سریع عمل می‌کند.
مانند اکثر گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار کنونی، میت 50 پرو دارای رتبه IP68 برای مقاومت در برابر گرد و غبار و آب است. این بدان معناست که این گوشی «ضد گرد و غبار» است و می‌تواند در آب ساکن تا ارتفاع دو متر (مدل‌های نقره‌ای و مشکی) یا شش متر (مدل نارنجی) به مدت 30 دقیقه غوطه‌ور شود. از ویژگی‌های دیگر مدل نارنجی این گوشی نسبت به دو مدل دیگر می‌توان به محافظ پشتی چرم گیاهی، ظرفیت داخلی 512 GB و شیشه Kunlun اشاره کرد.

ویژگی‌ها
در خارج از چین، هوآوی میت 50 پرو EMUI 13 مبتنی بر اندروید را روی تراشه فعلی اسنپدراگون +8 نسل یک کوالکام و با پشتیبانی از 4G اجرا می‌کند. گوشی‌های هوشمند پرچمدار سال آینده به اسنپدراگون 8 نسل دو که به تازگی معرفی شده است مجهز خواهند شد. همه مدل‌های این گوشی با 8 گیگابایت رم عرضه می‌شوند؛ در حالی که مدل‌های نقره‌ای و مشکی دارای 256 گیگابایت حافظه داخلی هستند مدل نارنجی دارای 512 گیگابایت حافظه داخلی است. افزایش فضای ذخیره‌سازی نیز از طریق کارت‌های NM اختصاصی هوآوی امکان‌پذیراست.
سایر قابلیت‌های بی‌سیم میت 50 پرو نیز کاملا به‌روز هستند و از وای‌فای 6 (802.11ax)، بلوتوث 5.2، NFC و مادون قرمز پشتیبانی می‌کند. همچنین تکنولوژی‌های مکان‌یابی مانند: GPS دو باندی، AGPS، GLONASS، BeiDou، GALILEO، QZSS و NavIC را دارد.
صفحه نمایش 6.74 اینچی میت 50 پرو یک پنل اولد با وضوح 2616 *1212 (نسبت تصویر 19.5:9،  ppi 428)، رنگ 10 بیتی (1.07 میلیارد رنگ)، پشتیبانی از +HDR10 و نسبت صفحه نمایش به بدنه چشمگیر 91.4 درصدی است. نرخ به‌ روز رسانی این گوشی برای اسکرول و انیمیشن حداکثر 120 هرتز و نرخ لمس آن 300 هرتز است. از کاهش نور 1440 هرتزی PWM (Pulse-Width Modulation) پشتیبانی می‌کند و در مواقعی که نور صفحه نمایش کم شود، پرش تصویر به شکل چشمگیری کاهش می‌یابد.
تنظیمات صفحه نمایش چندگانه در میت 50 پرو به شما امکان می‌دهد که کیفیت تصویر را باتوجه به نور صفحه نمایش تغییر دهید. بسته به سلیقه خود می‌توانید صفحه‌نمایش را با وضوح بالا (2616 1212 x) یا وضوح پایین (1744 x 808) استفاده کنید، یا اینکه از تنظیمات پیش‌فرض آن استفاده کنید. نرخ به روز رسانی با تنظیمات بالا (120 هرتز)، استاندارد (60 هرتز) یا پویا (پیش‌فرض) قابل مدیریت است. همچنین می‌توانید حالت همیشه روی نمایشگر (Always on Display) را فعال کنید و اینکه چگونه به آن دسترسی داشته باشید (ضربه برای نمایش، برنامه‌ریزی شده یا نمایش در تمام طول روز). می‌توانید تنظیم روشنایی به صورت خودکار یا دستی، انتخاب و زمان‌بندی حالت‌های تاریکی و راحتی چشم، و انتخاب حالت رنگ ( معمولی یا زنده) و دمای رنگ (پیش‌فرض، گرم یا سرد) را مدیریت کنید. دو بلندگو در این گوشی وجود دارد – یکی در ناچ صفحه نمایش (در بالا) و یکی هم در لبه پایینی که حجم زیادی از صدا را با باس عالی ارائه می‌دهند.
دوربین‌ها
برخلاف همکاری با لایکا در سری‌های قبلی پرچم‌دار، هوآوی برند دوربین جدید خود با نام XMAGE را در ماه جولای معرفی و در سپتامبر 2022 با Mate 50 Pro از آن  در بازار رونمایی کرد. ویژگی کلیدی سیستم دوربین XMAGE میت 50 پرو، دوربین 50 مگاپیکسلی Ultra مجهز به OIS است که از دیافراگم فیزیکی قابل تنظیم به سبک SLR و مجهز به شش تیغه‌ با قابلیت انتخاب 10 مرحله استفاده می‌کند که در حالت پیشرفته (Pro) از فوکوس f/1.4 (نور بیشتر، عمق میدان کمتر) تا f/4.0 (نور کمتر، عمق میدان بیشتر) را ارائه می‌دهد.
این دوربین با یک دوربین 13 مگاپیکسلی f/2.2 فوق عریض (میدان دید 120 درجه) با قابلیت ماکرو و یک دوربین تله فوتو پریسکوپ 64 مگاپیکسلی f/3.5 (زوم اپتیکال 3.5 برابر) با OIS همراه است. در پشت گوشی یک فوکوس خودکار لیزری، یک سنسور چند طیفی برای کمک به افزایش دقت رنگ و یک فلاش LED دوگانه قرار دارد.

در حال حاضر در رتبه‌بندی دوربین گوشی‌های هوشمند در سایت DXOMARK، میت 50 پرو هوآوی در رتبه دوم بعد از گوگل پیکسل 7 پرو قرار دارد. Mate 50 Pro و Pixel 7 Pro هر دو عملکرد بسیار خوبی دارند و جزئیات خوبی را در زوم 10 برابر ارائه می‌دهند، تصاویر با زاویه باز و ماکروی راضی‌کننده و عکاسی در حالت شب خوبی را ارائه می‌دهند. اما مزیت هوآوی میت 50 پرو، عملکرد متغیر دیافراگم فیزیکی آن است که کنترل خلاقانه خوبی را به همراه دارد و همراه با سنسور RYYB دوربین اصلی، عملکرد عالی در نور کم را امکان‌پذیر می‌کند.
دوربین جلو میت 50 پرو که بر روی ناچ صفحه نمایش قرار گرفته است شامل یک دوربین 13 مگاپیکسلی f/2.4 و یک سنسور عمق سه بعدی برای تشخیص چهره است. شما می‌توانید حالت 1x، 0.8x و یا زاویه باز را انتخاب کنید و جلوه‌های مختلفی را روی عکس‌های خود اعمال کنید. هر دو دوربین عقب و جلو می‌توانند با سرعت 4K و 60 فریم در ثانیه و لرزه‌گیری تصویر فیلم‌برداری کنند.

عملکرد و عمر باتری
تراشه پرچم‌دار کوالکام اسنپدراگون +8 نسل یک 2022، با پشتیبانی از 8 گیگابایت رم، عملکرد چشمگیری را به میت 50 پرو داده و باعث شده است که حتی از پرچم‌دار قبلی هوآوی (P50 پرو) با تراشه اسنپدراگون 888 2021 هم پیشی بگیرد.
عملکرد پردازنده Geekbench 5، 925 (تک هسته ای) و 4072 (چند هسته ای) میت 50 پرو را در رتبه اول در میان گوشی‌های اندرویدی قرار داده است. چنان‌که اگر حالت عملکرد (Performance Mode) آن را فعال کنید، افزایش چشمگیری را در عملکرد تک هسته‌ای (%39+,1286) و اندکی کاهش سرعت در عملکرد چند هسته‌ای (%4.4-, 3894) خواهد داشت.
هوآوی میت 50 پرو با باتری 4700 میلی آمپر ساعتی خود به طور قابل توجهی ظرفیت بیشتری نسبت به باتری 4360 میلی آمپر ساعتی P50 پرو دارد که با استفاده از آداپتور USB-C با سرعت 66 وات سریع شارژ می‌شود. شارژ بی‎سیم (50 وات) و شارژ بی‌سیم معکوس (7.5 وات) را نیز پشتیبانی می‌کند. اگر در مواقعی به عمر باتری بیشتر نیاز داشتید، می‌توانید مواردی مانند روشنایی صفحه نمایش، وضوح و نرخ به روزرسانی را تنظیم کنید تا مصرف انرژی به حداقل برسد. حالت جدید “اضطراری باتری کم” نیز مفید است و در مواقعی که سطح باتری به ۱٪ می‌رسد، مدیریت انرژی «بهینه» به‌طور خودکار فعال می‌شود و گوشی تا سه ساعت در حالت استندبای باقی می‌ماند و یا حتی امکان ۱۲ دقیقه مکالمه را برای شما فراهم می‌کند.

تجربه کاربری
همانطور که قبلاً اشاره شد، Huawei Mate 50 Pro روی اندروید open source و رابط کاربری EMUI 13 هوآوی اجرا می‌شود و از سرویس‌های موبایل هوآوی (HMS) پشتیبانی می‌کند. همچنین می‌توانید اپلیکیشن‌های مورد نیاز خود را از اپ گالری هوآوی دانلود و به روز رسانی کنید. استفاده از اپلیکیشن‌های مختلف از جمله Gbox می‌تواند به راحتی تجربه استفاده از سرویس‌های گوگل را در گوشی‌های هوآوی امکان‌پذیر نماید. خود را در اکوسیستم هوآوی غرق کنید و از فانکشن‌های مفید آن در EMUI 13 لذت ببرید. باتوجه به بهبود ویجت‌ها در میت 50 پرو می‌توان آنها را با هم ترکیب کرد یا اگر سایز یکسانی داشته باشند آنها را روی هم قرار داد.
پوشه‌های هوشمند، که تا 9 آیکون اپلیکیشن کوچک (فعال) را در خود جای می‌دهند، در میت 50 پرو گزینه‌های بیشتری برای تغییر سایز دارند. این ویژگی‌ها و سایر ویژگی‌های آن، مانند حالت‌های چند پنجره‌ای (Multi-Window) و یک دست (One-Handed)، به شما این امکان را می‌دهند که رابط کاربری لذت‌بخشی را تجربه کنید. حتی در حالت Senior متن و آیکون‌های بزرگتر را تنظیم می‌کند.
شما می‌توانید به راحتی با پایین کشیدن گوشه سمت چپ بالای صفحه نمایش (دو سوم) به نوتیفیکیشن‌ها و با زدن روی یک سوم سمت راست صفحه نمایش به کنترل پنل دسترسی داشته باشید. هر جایی از صفحه نمایش را هم که پایین بکشید می‌توانید به سرچ دسترسی داشته باشید (بینگ به صورت پیش فرض، Qwant، پتال سرچ و Senzem به انتخاب خود شما). همچنین می‌توانید به سلیا (دستیار دیجیتالی هوآوی) هم دسترسی داشته باشید.
در EMUI 13 ویژگی‌های جدیدی مثل SuperStorage (از قسمت: تنظیمات/ ذخیره/ پاکسازی) وجود دارد که فایل‌ها را کپی و فشرده می‌کند، همچنین اپلیکیشن‌هایی را که به ندرت استفاده می‌شوند فشرده می‌کند (در صورت فعال کردن مجدد این اپلیکیشن‌ها آن‌ها را از حالت فشرده خارج می‌کند). یکی دیگر از ویژگی‌های مفید آن SuperHub است، سیستم انتقال فایل بین اپلیکیشن‌ها و احتمالاً بین دستگاه‌ها: کافی است انگشت خود را برای مدتی طولانی روی فایل‌ها نگه دارید، آن‌ها را به پنجره شناور SuperHub بکشید و در آن فضا از یک اپلیکیشن دیگر به فایل‌های خود دسترسی داشته باشید. با ورود به حساب هوآوی (Huawei ID) خود می‌توانید از طریق Super Device هوآوی بین دیوایس‌های مختلف هوآوی خود ارتباط برقرار کنید و اطلاعات را به راحتی بین آنها جابه‌جا کنید.
مرکز حریم خصوصی پیشرفته‌ای که در میت 50 پرو وجود دارد قادر است تعداد دفعاتی که برنامه‌های مختلف به اطلاعاتی مانند موقعیت مکانی، دوربین و میکروفون دسترسی داشته‌اند را نشان ‌دهد و به شما امکان مدیریت مجوزها را می‌دهد. یکی دیگر از ویژگی‌های جدید این حریم خصوصی، حفاظت از حریم خصوصی عکس‌هاست که تگ مکان و زمان را از تصاویری که در رسانه‌های اجتماعی آپلود کرده‌اید حذف می‌کند و امنیت داده‌ها را بالا می‌برد.
جمع‌بندی
در پایان باید گفت میت 50 پرو به عنوان جدیدترین پرچم‌دار هوآوی باتوجه به طراحی به روز و چشمگیر، دوربین قوی و طول عمر طولانی می‌تواند گوشی ایده‌آلی برای علاقه‌مندان به عکاسی با گوشی هوشمند و گیمیرها باشد.